NOTÍCIES

Al Voltant de la Festa

16 de juliol de 2021

LLAGUT LO SIRGADOR

Dijous, 22 de juliol

12.00 h. Creuer guiat 60 minuts per la façana fluvial i l’illa de la Xiquina.

19.45 h. Creuer 90 minuts a la posta de sol amb cava i pastisset. Façana fluvial + illes de la Xiquina i dels Bous.

Divendres, 23 de juliol

12.00h. Creuer guiat 60minuts per la façana fluvial i illa de la Xiquina.

19.45 h. Creuer 90 minuts a la posta de sol amb cava i pastisset. Façana fluvial + illes de la Xiquina i dels Bous.

Dissabte, 24 de juliol

10.30 h. Sortida especial per a xiquets amb el pirata Coc Ràpid.(60 minuts).

12.15 h. Creuer del Vermut. 90 minuts. Façana fluvial + illes de la Xiquina i dels Bous. Inclou begudes i pica-pica.

18.15h. Creuer guiat 60 minuts façana fluvial i illa de la Xiquina.

19.45 h. Creuer 90 minuts a la posta de sol amb cava i pastisset. Façana fluvial + illes de la Xiquina i dels Bous.

Diumenge, 25 de juliol

10.30h. Sortida especial per a xiquets amb el pirata Coc Ràpid.(60minuts).

12.15h.Creuer del Vermut. 90 minuts. Façana fluvial + illes de la Xiquina i dels Bous. Inclou begudes i pica-pica.

19.45h.Especial amb música en directe. Creuer 90 minuts amb Pili Cugat i Carlos Lupprian. Poesia picant del Renaixement musicalitzada.

Horaris subjectes a variacions segons la demanda. Important reserva prèvia. Capacitat limitada.

Preus

Sortides 60 minuts:adults11,50€- menors de 12 anys 7€ - menors de 4 anys 2€

Sortida especial per a xiquets: adults 10€ - xiquets 7€

Sortides 90 minuts: adults 16€- menors de12 anys 8€- menors de 4 anys 5€

Reserves a https://losirgador.com/horaris

Telèfons de contacte 652398288–616905748

CONFICON, VISITES GUIADES

 

TORTOSA A PEU:

Dies: DISSABTE 24 I DIUMENGE 25

Hora: 11 h

Preu: 13 € (inclosa entrada Catedral)

Sortida: CONFICON TURISME I TRADICIONS (pl. Paiolet)

 

REFUGI ANTIAERI NÚM. 4 + ESPAIS GUERRA CIVIL:

Dies:

DIJOUS 22, a les 19 h i 20 h

DIVENDRES 23, a les 19 h

DISSABTE 24, a les 19 h

DIUMENGE 25, a les 10 h i 19 h

Preu: 3 € (refugi+espais Guerra Civil: 8 €)

Sortida: c. Ernest Hemingway (porta refugi)

 

DESCOBRINT EL MODERNISME:

Dia: DIVENDRES 23

Hora: 11 h

Preu: 13 € (inclou tast Vermouth Lehman)

Sortida: CONFICON TURISME I TRADICIONS (pl. Paiolet)

 

 

EL PASSEIG DE RONDA I EL CASTELL DE SANT JOAN

Dia: DIUMENGE 25

Hora: 19.30 h

Preu: 10 € (inclou obsequi+degustació)

Sortida: plaça de l’Absis de la Catedral

 

LA TORTOSA TEMPLERA:

Dia: DISSABTE 24

Hora: 18 h

Preu: 13 €

Sortida: Parador de Turisme Castell de la Suda


TERRA ENLLÀ

 
VISITA AL REFUGI + OPCIÓ MONUMENT FRANQUISTA DE LA BATALLA DE L'EBRE
Un viatge intens pel major refugi antiaeri de Tortosa, on s’hi recrea un atac aeri. Exposem amb el suport de documentació, audiovisuals i històries personals les raons de la seua construcció, la vida de la ciutat al llarg de la Guerra Civil i el vincle de l’escriptor Ernest Hemingway amb Tortosa. Visita opcional al monument franquista de la batalla de l’Ebre on relatem la convulsa història de la construcció i existència del símbol.
Preu: 3€ (refugi, a partir dels 14 anys; 12-13 anys, 2,00€);
5€ (refugi i monument)
22 de juliol. 18.00h
23 de juliol. 12.00h
24 de juliol. 18.00h
25 de juliol. 18.00h
 
HEMINGWAY A TORTOSA
La primera i única ruta a la ciutat centrada en la figura de l’insigne escriptor nord-americà Ernest Hemingway. Descobrirem el seu extraordinari periple vital i el seu pas per Tortosa durant els pitjors atacs aeris sobre la ciutat mentre recorrem carrers i places que ens traslladen a la societat de la Tortosa modernista dels anys 30. Inclou la visita al refugi antiaeri núm. 4, carrers amb edificis modernistes i el pont del ferrocarril.
Preu: 15€ adults; 8€ (12-17 anys); gratuït (menors de12 anys).
23 de juliol. 18.00h
 
VISITUR, VISITES TURÍSTIQUES
VISITES GUIADES TORTOSA HISTÒRICA
Dissabte 24 de juliol: 11.30h i 18.30 h.
Diumenge 25 juliol: 11.30 h.
Preu: 10 €
Sortida: Catedral.
Tlf: 977446110 / 629916928

 

BAIXADA DEL RENAIXEMENT XERTA – TORTOSA NEDANT PER L’EBRE

Dissabte 24 de juliol: Sortida a les 17.00 h. Des de l’embarcador de Xerta

+ info: 977 580 557 o natacio@clubnataciotortosa.com

Organitza: Club Natació Tortosa

 

MÉS NOTÍCIES DE LA FESTA

Tortosa celebrarà la 25a Festa del Renaixement amb un programa ple de retrobaments i noves propostes artístiques

 

Del 21 al 24 de juliol, Tortosa podrà celebrar finalment la 25a Festa del Renaixement. L'edició estava prevista al 2020, però va quedar ajornada durant dos anys per la situació derivada de la pandèmia. Ara, després de dos edicions de transició amb les Flaires de Festa, que han permès mantindre la flama del Renaixement al 2020 i al 2021, la festa de recreació històrica de Tortosa torna amb més embranzida, en el seu format habitual i amb més propostes que les anteriors edicions: "Volíem anar més enllà i fer la festa grossa, amb espectacles de molt de nivell. Ens feia molta il·lusió poder fer l'edició d'enguany de la Festa, perquè des del 2019 no l'hem pogut celebrar com la coneixem i perquè a més és una edició d'aniversari. Vam voler posposar-la fins que la situació fos més favorable, perquè pensàvem que els 25 anys han de lluir i per això no es podien fer en un marc de restriccions", ha explicat l'alcaldessa, i Procuradora en Cap durant la Festa, Meritxell Roigé.
En total, el programa inclou més d'una seixantena de propostes artístiques que barregen diferents disciplines, i que compten amb la participació de companyies de Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Portugal o el Marroc. A més d'alguns dels espectacles més representatius de la Festa, com 'La Taverna d'Enrico' o la 'Cantina Cantorum', enguany hi haurà diverses novetats: una de les més destacades és el retrobament amb la companyia francesa Du Chaland, que recuperaran el seu espectacle itinerant de les Gàrgoles per a poder tornar a ser presents a Tortosa amb una de les propostes amb més acceptació popular d'estos 25 anys. A més, hi haurà una proposta de dansa aèria que els membres de la prestigiosa companyia catalana Delrevés desenvoluparan al voltant de la torre de l'Homenatge del castell de la Suda i que serà visible des del nou Passeig de les Cultures i també des de diferents punts de la ciutat.
També enguany, coincidint amb el 500 aniversari de l'entronització com a Papa del bisbe de Tortosa Adrià d'Utrecht, el programa inclou dos espectacles per a commemorar l'efemèride: d'una banda, un torneig de justes, al nou espai que s'incorpora a la Festa, al parc de la Fira de Remolins i que s'anomenarà Clos del Riu; i, de l'altra, un espectacle creat expressament per a l'ocasió per la companyia Teatro Los Navegantes, a l'església de Sant Domènec.
Els abanderats, juntament amb totes les companyies itinerants, tornaran a posar la nota de color als carrers i les places. A més dels Abanderats de la Festa del Renaixement de Tortosa, també hi haurà les dos 'squadres' més antigues d'Itàlia: la d'Arezzo, que torna a la ciutat, i la de Sansepolcro, que s'estrenarà per primera vegada a Tortosa.
Hi haurà un espectacle de lluita escènica amb espases, a càrrec de Lobos Negros; l'espectacle 'Arcans de foc', dels francesos Zooligans; un espectacle de funambulisme, a càrrec de la companyia Corcoles; 'Els vitralls del Dux', de La Fàbrica de Colors; 'Un viatge extraordinari amb Da Vinci', de DueVinci; 'El Quixot també va ser xiquet', de La Companyia de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa; 'Les Metamorfosis', del Cor LaBinota, i 'Embolica que fa amor', del Cor Infantil LaBinota; o 'Amagats', amb la Jueva de Tortosa, entre d'altres.
La música també tindrà molta presència, amb espectacles fixos amb intruments com el llaüt i la tiorba; amb les actuacions de l'alumnat del Conservatori de Música de la Diputació; l'espectacle de cant renaixentista que s'inscriu dins del festival Proto-2; o un concert d'orgue renaixetista, a la Sala Arts. Juntament amb tot això, les diferents colles de cultura popular tornaran a nodrir bona part de l'activitat que es desenvoluparà arreu de la ciutat.
Pel que fa als espais, la nova plaça de la Catedral s'estrenarà com a espai de la Festa i hi tindrà força presència: no només perquè per allà hi passaran totes les companyies i espectacles que estos dies voltaran per Tortosa, sinó perquè també acollirà un espectacle de falconeria i projectarà els primers tastets de les projeccions audiovisuals (mapatge) a sobre de la façana principal de la Catedral.
De la seua banda, la plaça de l'Ajuntament acollirà l'acte inaugural amb la nova configuració de la plaça. A l'acte es farà lliurament de l'Estendard a una de les agrupacions més veteranes a la Festa, el Cor Flumine, responsables entre d'altres d'espectacles com la 'Cantina Cantorum'. De la mateixa manera, la plaça de l'Absis continuarà acollint el pregó inaugural. Enguany, la Procuradora en Cap ha confiat esta responsabilitat als tres ex-Procuradors en Cap que hi ha hagut a la ciutat al llarg dels 25 anys de la Festa del Renaixement: els exalcaldes Marià Curto, Joan Sabaté i Ferran Bel.
La presidenta de l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE), Maria José Fernández, serà la inauguradora del Taulell al Carrer, mentre que l'acte de lliurament dels estendards a les famílies nobles, dissabte a la tarda, comptarà amb la presència especial de la il·lustradora Pilarin Bayés, autora del cartell d'enguany, que protagonitzarà un moment destacat de la 25a edició.
La programació es completa amb les activitats habituals: amb la presència de vuit campaments repartits arreu de la ciutat; amb els mercats d'època, a l'eix del carrer Ciutat i fins al call jueu, i a l'eix del carrer del Vall fins a la plaça Mossèn Sol; amb la Ruta de la Saboga i les propostes culinàries del Mengeu de Festa; i amb la desfilada final el diumenge a la tarda des del parc Teodor Gonzàlez, entre moltes altres propostes.
La venda d'entrades per als espectacles es posarà en marxa esta setmana, a través de la web festadelrenaixement.cat o bé al punt físic que s'instal·larà al centre de la ciutat. Durant els dies de la Festa, les entrades es podran adquirir al punt de venda del carrer de la Rosa.

 

 

6 de juliol de 2022
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005