ESPECTACLES

Música i danses

Diverteix-te al ritme de la música

Sonadors, trompadors i d'altres tocadors són vinguts d'arreu per animar la Festa. Músics de tot Europa actuen durant els dies de la celebració, els carrers es converteixen en el millor escenari. Els edificis nobles i les muralles abracen els músics i espectadors, i converteixen cada racó de la ciutat antiga en un improvisat escenari. Passejar pel nucli antic és endinsar-se en el passat.


Cap al tard, és el torn dels balls: els nobles i els menestrals dansen, sense importar-ne la condició, al so d'antigues melodies. El galanteig senyoreja en el ball i la seducció es troba en els detalls i els petits gestos.La Festa mai deixa d'estar present, i així els procuradors animen els ciutadans, tal com ja ho reclamaven en el passat, perquè facin "balls i bullícis, jocs i regosijos, los més exquisits y graciosos que mai sien fets". 

FITXA ARTÍSTICA

Vinguts des de França, Pavanes et Capriols és una societat dedicada a la recreació històrica i exploració de la música medieval.


 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Amb una rigorosa formació composta per instruments d’època, són el millor exemple dels grups musicals sorgits arran de la Festa del Renaixement.


 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Amb solemnitat, la formació de trompetes heràldiques i percussió del senyor Veguer obre i anuncia les cerimònies i actes més destacats.

www.logolafre.com
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Els cavallets lluiten, fan sonar els picarols i ens recorden les lluites per la conquesta, a càrrec de Ramon Berenguer IV, de Tortosa.

https://goo.gl/zVCe6F
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Vagant d’una ciutat a una altra, uns personatges singulars, una mena de trobadors del nord que sovint empren el llatí per fer broma, canten a la primavera, a l’amor i també fan befa de reis i papes.

www.transmontanus.es
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Danses i música amb joglars del terme de Tortosa, que glossen històries cavalleresques, amoroses i burlesques. Transmeten amb la seua música l’alegria i les ganes de ballar.


 

leijoglarsdebre.blogspot.com.es
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Esbojarrats com pocs, els sonadors i tocadors vinguts del poble de Jesús ens porten la seua disbauxa i ganes de xalar.

grallesitabals.blogspot.com
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Uns éssers mitològics i fantàstics sortits dels Grimoris, llibres antics pagans que contenien una guia d'encanteris i invocacions, arriben a la ciutat amb els seus poders i la seva música.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Melodies tradicionals eslaves per fer un viatge musical arreu d’Europa. Vinguts des de Txèquia, ens porten la música que sonava arreu del continent al s. XVI així com peces tradicionals de Bohèmia i Moràvia

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Gran formació amb instruments de vent. Els seus arranjaments de les peces de l’època són senzillament espectaculars i amb la seua presència omplen els carrers i places per on passen.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Experimentada companyia que, amb una acurada instrumentació històrica, ens presenta la música del que sonava a les corts de l’època del Renaixement.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Al segle XVI, una de les preocupacions de les universitats i senyors era la contractació de ministrils, sonadors o tocadors per a les festes i celebracions.


Els gaiters animem els carrers amb la seva cercavila i la seva presència sempre és motiu d’alegria.

ac4mes1.blogspot.com
Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Les polifonies de l’època, a càrrec d’aquesta entitat musical de gran tradició local, en un marc únic com l’església de la Reparació.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

El perímetre de les muralles sempre ha estat zona on l’ordre establert es difuminava i és a les Avançades de Sant Joan on dura més la gresca durant tota la nit i més enllà de la sortida del sol.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Arriba a la nostra Festa aquest grup que ofereix un espectacle amb música renaixentista, celta i medieval, amb percussió, bouzouki, gaita gallega i asturiana, i zanfona.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Arriba per primer cop a la Festa aquest grup versàtil, capaç d'interpretar i recrear una gran quantitat de Danses i Músiques del món àrab, de l'Orient Mitjà i d'al-Àndalus. Format per 3 músics i una ballarina que utilitza elements diversos com el sabre, i culmina amb la dansa sufi-mística.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Per primer cop, un grup de vuit músics procedents de l’àmbit tradicional-folk dona vida a l’espectacle principal: l’animació itinerant en l’entorn de la festa.


 

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Xalamut és un grup de música que combina en els seus espectacles la tradició oriental i occidental.

Preu:
Gratuït
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005