ESPECTACLES

Espectacles fixos i de pagament

En els espais amb més encant

Són obres destacades dins la Festa i que gaudeixen d’una llarga trajectòria. D’entre elles destaca la Taverna d’Enrico, amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, un clàssic i una cita ineludible dins la Festa. El resultat d’aquesta combinació entre patrimoni i espectacles és gaudir tant de l’obra com l’entorn, sent l’experiència encara més enriquidora.


Per la seva banda, els espectacles en espais fixes també són una bona oportunitat per gaudir dels espais de la Festa. L’encant dels tortuosos i estrets carrers del centre històric son l’aparador de comediants, actors, malabaristes i molts altres artistes de diversa procedència que amenitzen la visita i la converteixen en única.

FITXA ARTÍSTICA

Enrico Provinciale, el taverner més acollidor de Tortosa, ens ofereix la seva hospitalitat, ara plaça Menahem Ben Saruq, al peu de la muralla medieval de Remolins. Un espectacle on tot pot passar i format per personatges inoblidables, murris, marits gelosos, dames de noble cuna fugitives, artistes i escriptors això si sempre, pendents de no fer massa guirigall per no provocar l’autoritat però amb la garantia que, sota el sostre d’Enrico, es troben segurs.


Un clàssic incombustible de la Festa del Renaixement que aquest any es programa per divuitè cop.


 

www.tubalespectacles.com
Preu:
11 euros
FITXA ARTÍSTICA

Torna a Tortosa un dels espectacles més colpidors. Els dervixos són místics de tradició sufí. La seva aproximació a la divinitat es realitza mitjançant la dansa, girant sobre si mateix de manera constant, sense aturar-se, per tal d’arribar a l’èxtasi.


La plaça de l’Absis serà l’escenari d’aquest espectacle que fusiona la tradició medieval occitana amb la dansa dels dervitxos. Cants polifònics medievals acompanyen la dansa giratòria que cada cop es va complicant amb nous números que porten el dervitx vers l’èxtasi fins el clímax final.

Preu:
3 euros
FITXA ARTÍSTICA

Un cabaret d’època? Sí. Una troupe de noies saltimbanquis envaeix la plaça. Amb la seva xerrameca, el seu gènere per vendre, como són verdures, potser no tan fresques com caldria, i falagueries, més o menys confessables en formaran part.


Sota el jou de la seva matrona, aquestes energúmenes es deixaran la pell per poder oferir el més gran dels espectacles, malgrat que molts obstacles apareixeran en el seu camí, sobretot quan un motí es prepara a la cuina...


Un espectacle complet amb música, circ i malabars!

Preu:
3 euros
FITXA ARTÍSTICA

El Mercader de Venècia compta amb personatges clau en la literatura universal com el jueu Shylock, el noble Antonio o la bella i intel·ligent Porcia. L’obra, una tragicomèdia, amb moments d’alta intensitat dramàtica combinats amb d’altres més lleugers, com embolics de faldilles, indaga en les passions humanes i en sentiments tant contraposats com l’amor o la venjança.

Preu:
6 euros
FITXA ARTÍSTICA

El vell Pantalone vol casar la seva filla Doralice, que està bojament enamorada de Fulvio, amb el vell Doctor Grattian, mentre Burattino fa la guitza a la Lauretta... Com s'acaba l'embolic? Evidentment cantant!


Estrenem a la Festa del Renaixement una comèdia madrigal, un gènere basat en un seguit de composicions corals que expliquen una història. Nascuda en ple Renaixement a Itàlia de la mà d'Adriano Banchieri, qui sovint es basava en les històries de la Commedia dell’Arte per crear-ne les seves pròpies, és la primera vegada en la història de l'art en que la música s'usa amb finalitats explícitament narratives.

Preu:
4 € euros
FITXA ARTÍSTICA

Un bon cavaller del Renaixement havia de ser un home cultivat en les arts i l’oratòria, però també havia de dominar les armes pròpies de la seva categoria. Espectaculars combats a ultrança entre cavallers protegits amb pesades armadures i armats fins les dents

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

L’estiu de l’any 1495, tres anys desprès de l’expulsió dels jueus, Blanca, la Jueva de Tortosa, torna d’amagat a casa per retrobar-se amb la seva germana Judit, que es va convertir al cristianisme. Blanca coneixerà la realitat dels jueus conversos i el seu nou dia a dia, sense perdre les seves arrels. Espectacle de teatre i cants sefardites, amb ambientació musical.
Informació i reserves al 698 080 050

Preu:
8 € euros
FITXA ARTÍSTICA

La Cucafera explica la història de l'Ordre de l'Atxa, protagonitzada per les dones de Tortosa, que van defensar la ciutat, desprotegida al haver marxat els homes per conquerir Lleida, del setge dels sarraïns. La seva gesta fou recompensada pel comte de Barcelona, Ramon Berenguer IV, amb la creació de l’Orde de l’Atxa, per la qual les dones tortosines rebien un seguit de privilegis.


Un espectacle de titelles interpretat pels alumnes joves (d’11 a 13 anys) de la Companyia de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa

Preu:
3 €, 2 € infants fins 8 anys euros
FITXA ARTÍSTICA

Visita pels espais del castell que es mencionen al conte escrit per Irene López i Favà, ambientat a la Tortosa del segle XVI. Es podrà adquirir el conte a la botiga del Parador Nacional de Turisme.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Les dragones dominen el foc a voluntat. Amb malabars i coreografies us demostraran fins on arriben les seves habilitats.

Preu:
Gratuït
FITXA ARTÍSTICA

Ben a prop del pont de barques, just entre el riu i la terra viuen les dones d’aigua que, entre cants i danses, cobegen secrets i bones robes màgiques, teixides sota els estels de la nit. Algunes tardes i nits d’estiu, les aigües del riu es converteixen en observadores de veus i de gestos que es mouen al ritme del corrent, a sobre d’un llagut.


Un viatge singular pel riu Ebre acompanyat de cants, interpretació i música del temps de la Tortosa del Renaixement


Informació i reserves a info@losirgador.com o a 652 398 288 i 616 905 748


Comprar entrada


 

Preu:
17 €, anticipada 15 euros
FITXA ARTÍSTICA

 El senyor Pantalone, conegut com el riquíssim senyor Pantalone, te la pega que viu rodejat de dones: minyones, filles i germana. Com canviarà la seva fortuna? Una espectacle en el més pur estil de la Commedia dell'Arte, amb els arquetípics personatges amb màscara, ofert per els joves a partir 13 anys de la Companyia de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa.


 


 


 

Preu:
3€ euros
FITXA ARTÍSTICA

Els millors cavallers de la ciutat es troben per demostrar la seva vàlua i destresa en el combat al torneig que la Confraria de Sant Jordi ha organitzat a les Avançades de Sant Joan. Tant a cavall com lluitant amb espases, només el millor de tots els cavallers serà coronat rei de la Festa. La Confraria del Gloriós Sant Jordi, com era coneguda, agrupava els nobles de Tortosa, i una de les seves finalitats era l’entrenament dels cavallers perquè estiguessin preparats en cas de guerra. La seva seu estava a la Casa del General, a la vora del riu, que encara es conserva dempeus.

Preu:
4 euros
FITXA ARTÍSTICA

Les tavernes esdevenen, durant l'època, el lloc de reunió i de festa. Res millor per passar l'estona, que un lloc on tot es diu cantant. Un espectacle teatral i musical ple d’embolics i situacions divertides que torna a la Festa del Renaixement després d’uns anys de descans i que tindrà lloc al peu de la muralla medieval del Rastre, al pati de l’antic convent de Sant Joan de Jerusalem,.

Preu:
7,5 euros
FITXA ARTÍSTICA

Un ambient misteriós i màgic sorgeix entre les flamerades del Regne del Foc, sota l’imponent muralla de la catedral.

Preu:
Gratuït
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005