Els espectacles de la Festa

Actes propis

Les cerimònies de l’època són recreades en aquests actes on participa bona part del teixit associatiu local i nombrosos voluntaris i col·lectius, entre ells els mateixos regidors de l’Ajuntament, que es converteixen en els procuradors del segle XVI, i com a tals van vestits.


Són actes amb tota la solemnitat i la pompa que l’ocasió requereix, cada moviment i cada acció forma part d’un elaborat guió on no es deixa res per a la improvisació. Nobles, músics, entremesos i ciutadans formen part de les celebracions, de la mateixa manera com es feia a l’època. Ho podeu comprovar a l’Acte Inaugural, l’Obertura de Portes i el Jurament dels Procuradors, l’Entrega d’estendards a les famílies nobles o la Marxa dels Trasts: mostra d’armes on desfilen les confraries de l’època, encarregades del manteniment i la defensa dels diferents trasts (trams) de la muralla de la ciutat.


Menció a part mereix la Gran Desfilada, el diumenge, darrer dia de la Festa, on participen totes els grups de la Festa del Renaixement. És un autèntic fris vivent del que ha estat la recreació de l’esplendor del segle XVI a Tortosa.

 • Anada a l'acte inaugural

  Anada a l'acte inaugural

  Els espectacles participants a l'Acte Inaugural desfilen pels carrers i palces de la ciutat: Bans del Pregoner al so dels gaiters; Abanderadets i tabaleters de la Festa; Fanfara de la Vegueria; Abanderats de la Festa del Renaixement; Els Gegants i la Cort de Bèsties i Terç del vescomte de Castellbó.


   


   

  Preu: Gratuït
 • Acte Inaugural i lliurament de l’estendard de la Festa del Renaixement

  Acte Inaugural i lliurament de l’estendard de la Festa del Renaixement

  La ciutat se’ns mostra amb tota la seva esplendor en una acte entre festiu i solemne que compta amb més de 500 participants dels espectacles sorgits des de la Festa del Renaixement.


  Durant l’acte es lliurarà l’estendard de la Festa del Renaixement a la Colla de Diables Lucifers, per la seva participació a la Festa amb el campament i el terç del vescomte de Castellbó, recreant la milícia de Lluís Oliver de Boteller, un dels nobles més prominents a la Tortosa del primer terç del segle XVI.


   

  Preu: Gratuït
 • Seguici de les banderes de la Ciutat i de la Vegueria

  Seguici de les banderes de la Ciutat i de la Vegueria
  Preu: Gratuït
 • Cerimònia d’obertura de portes i entrada de les banderes de la Ciutat i de la Vegueria a la Tortosa del s. XVI

  Cerimònia d’obertura de portes i entrada de les banderes de la Ciutat i de la Vegueria a la Tortosa del s. XVI

  Quan les portes del portal del Romeu s’obren, la ciutat entra definitivament al segle XVI i la Festa comença de forma imparable.

  Preu: Gratuït
 • Cerimònia de jurament dels Procuradors de la Ciutat, presidida pel Molt Magnífic Procurador en Cap, Sr. Ferran Bel i Accensi

  Cerimònia de jurament dels Procuradors de la Ciutat, presidida pel Molt Magnífic Procurador en Cap, Sr. Ferran Bel i Accensi

  Rescatat del son dels justos, l’antic jurament dels senyors procuradors es recuperat per portar-nos l’esperit d’una època. Tot seguit es pronunciarà el pregó.

  Preu: Gratuït
 • Pregó de la XXI Festa del Renaixement

  Pregó de la XXI Festa del Renaixement
  Preu: Gratuït
 • Inauguració de lo Taulell al Carrer a càrrec del Sr. José Daniel Cortijo Martínez, president de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE)

  Inauguració de lo Taulell al Carrer a càrrec del Sr. José Daniel Cortijo Martínez, president de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE)

  Els procuradors i els representants dels comerciants donen solemnitat a la Festa amb la seva presència. 

  Preu: Gratuït
 • Jurament dels arxivers de la ciutat

  Jurament dels arxivers de la ciutat

  Els arxivers eren uns dels oficis més prestigiosos de la ciutat ja que eren qui custodiaven l’arxiu, on s’hi guardaven els privilegis, els usos i costums, els sistemes financers, les ordenances i acords, etc. Tortosa conserva el protocol del jurament dels arxivers, un dels més antics coneguts, que es duia a terme acte seguit del jurament dels procuradors i consellers. Enguany recuperem aquesta cerimònia que es realitzava amb tota solemnitat. Aquest acte compta amb la participació de l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre.

  Preu: Gratuït
 • Ball de màscares de les famílies nobles

  Ball de màscares de les famílies nobles

  Les famílies nobles s’han proposat fer el ball de màscares més admirable que mai s’ha vist a la ciutat. Porten molts dies assajant en els seus palaus per aconseguir ser els que millor ballen pavanes i altres danses previstes amb màscares impressionants

  Preu: Gratuït
 • Seguici dels Procuradors amb la Fanfara de la Vegueria

  Seguici dels Procuradors amb la Fanfara de la Vegueria

  El Govern de la Ciutat, l’actual Consistori, es vesteix tal com ho feien els magnífics senyors procuradors al segle XVI.

  Preu: Gratuït
 • Seguici de les famílies nobles

  Seguici de les famílies nobles Col·lectiu de les Famílies Nobles de la Festa del Renaixement

  Les famílies nobles de la ciutat ens mostren les seves millors gales

  Preu: Gratuït
 • Lliurament d'estendards a les famílies nobles

  Lliurament d'estendards a les famílies nobles

  El Procurador en Cap i el Procurador de la Festa atorguen a les principals famílies de la ciutat els seus emblemes.

  Preu: Gratuït
 • Missa d'època

  Missa d'època Cor Flúmine (CAT)

  Missa dels mestres del segle XVI qui, amb els seus cants espirituals, ens retornen a la magnificència i l’esplendor religiós des ritus de l’Europa de la Contrareforma

  Preu: Gratuït
 • Gran desfilada

  Gran desfilada

  Tota la Festa amb els seus colors i símbols, i els grups que hi participen, s’obre pas pels carrers de la ciutat.

  Preu: Gratuït
 • Cerimònia de Tancament de Portes, la ciutat acomiada el segle XVI

  Cerimònia de Tancament de Portes, la ciutat acomiada el segle XVI

  La ciutat s’acomiada de la Festa i retorna al present

  Preu: Gratuït
 • Cloenda a la plaça de l’Absis

  Cloenda a la plaça de l’Absis
  Preu: Gratuït
 • Ajuntament de Tortosa

  Copyright ©2017. Ajuntament de Tortosa. Tots els drets reservats

 • Festa del Renaixement. Tortosa

  C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa, Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852 | Contacte