NOTÍCIES

Ja tenim els espectacles d’aforament limitat de la XX Festa del Renaixement

La Celestina i el retorn de les Gàrgoles com a novetat, juntament amb clàssics com la Taverna d’Enrico.

6 de maig de 2015

La Taverna d’Enrico, les Gàrgoles, la Celestina, la Dansa del Dervitx i els Mercatores conformen l’oferta d’espectacles d’aforament limitat de la XX Festa del Renaixement. Una combinació d’espectacles clàssics i gèneres teatrals que conformen una oferta amb una variada tipologia d’espectacles per celebrar els 20 anys de la Festa del Renaixement que tenen lloc en espais emblemàtics del nucli històric de Tortosa.
Les Gàrgoles a TortosaEls espectacles d’aforament limitat permeten a l’espectador gaudir de
propostes de qualitat en ambients encisadors, com la plaça de l’Absis o sota les muralles de les Avançades de Sant Joan.
Les novetats d’aquest any tenen gran entitat per si soles. Per una banda les Gàrgoles, un dels espectacles amb més èxit de públic de tota la història de la Festa, retornen a Tortosa. La seva actuació tindrà lloc a la plaça de l’Absis, on aquests animals mitològics reviuran del seu somni de pedra i descendiran pels murs de la catedral. Es dóna el cas que aquest any és l’últim que la companyia que interpreta l’espectacle el representarà. 

Així doncs, a Tortosa serà un dels llocs on es podrà gaudirà de les Gàrgoles per darrer cop.
L’altra novetat de la Festa serà una versió de
la Celestina a càrrec de

 Lo TAT.

Després d’interpretar obres de Shakespeare, la companyia de Tortosa s’atreveix en una versió en català del clàssic hispànic de la història de Caliste i Melibea i les intrigues de l’alcavota més famosa de la literatura.Los Mercatores a TortosaLa Taverna d'Enrico de Quico el Célio, el Noi i el Mut de FerreriesLa Celestina a TortosaLa Dansa del Dervitx a TortosaL’oferta d’espectacles d’aforament limitat es completa amb la Taverna d’Enrico, de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, el clàssic incombustible de la Festa i dos espectacles estrenats l’any passat: la Dansa del Dervitx, que combina les dansa sufí dels dervixos, girant incansablement sobre ells mateixos, i la música occitana i les polifonies medievals, a càrrec de la companyia Tornals, i los Mercatores, un espectacle hilarant basat en la tradició del teatre de la pantomima, a càrrec de Théâtre de l’Alauda, companyia de Le Puy-en-Velay.

Les entrades es podran adquirir a partir del 3 de juny al web de la Festa del Renaixement i, a partir de l'1 de juliol, a les dependències de la Unitat de Festes de l'Ajuntament de Tortosa.

Comprar entrades

 

MÉS NOTÍCIES DE LA FESTA

La 24a Festa del Renaixement comptarà amb quinze espectacles d'aforament limitat i més de 20 entitats

Del 18 al 21 de juliol, Tortosa viurà una nova edició de la Festa del Renaixement. Serà la vint-i-quatrena vegada que la ciutat recordarà el seu passat, mitjançant una festa de recreació històrica centrada en l'època del segle XVI que mobilitza una part molt important de la població. La Festa del Renaixement implica directament més d'una vintena d'entitats locals, entre colles de cultura popular, col·lectius, entitats i empreses artístiques, que suposen una xifra de voluntaris superior al miler de persones. A més, hi haurà presència de companyies de Portugal, Itàlia, França i la República Txeca, a més de Catalunya i la resta de l'Estat espanyol. A tots aquests cal afegir la resta de persones de la ciutat que es vesteixen d'època, i que acaben de configurar una important carta de presentació turística de la ciutat fora del territori.

 

En aquesta edició, la Festa del Renaixement comptarà amb un total de 15 espectacles de pagament i d'aforament limitat. Alguns, tan clàssics com 'La Taverna d'Enrico', de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, o la 'Cantina Cantorum', del Cor Flumine. Altres s'incorporen al programa, com la companyia francesa Le Théâtre des 33, que representarà 'El Grande Teatro Toboso' a la plaça de l'Absis, o com els que ha preparat, per partida doble, el grup La Companyia, anomenats 'Domus Horribilis' i 'La Mandràgora'. Molts altres repeteixen, i entre aquests, el ballarí i coreògraf tortosí Roberto Olivan no només recupera l'obra 'Meraki', que ja va presentar l'any anterior, sinó que a més n'estrenarà una altra de la mà del ceramista Joan Panisello: 'Socarrel'. La compra d'entrades ja es pot fer per internet a http://entrades.festadelrenaixement.cat o físicament al punt habilitat a la plaça de la Cinta, 3.


Són només alguns exemples de la producció que es genera al voltant de la Festa del Renaixement, i que aquest dijous s'han aplegat a la plaça de l'Ajuntament. Allà s'ha fet la presentació dels espectacles així com de la imatge que il·lustra la vint-i-quatrena edició de la Festa, creada per Alberto Lamote, de l'empresa Globals. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, han donat la benvinguda a totes les companyies i n'han destacat la contribució que fan a la festa de recreació històrica. Roigé ha remarcat que el cartell d'aquesta edició visualitza tots els estaments de la societat tortosina del segle XVI, des de la noblesa fins al poble, passant també pels elements de defensa de la ciutat.


L'alcaldessa ha anunciat, també, el nom del pregoner d'enguany. Finalment, el president del CSIT Bruno Molea, a qui Meritxell Roigé havia convidat la setmana passada durant els World Sports Games, no podrà viatjar a Tortosa per motius d'agenda del govern italià i en el seu lloc s'ha convidat el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo. "D'aquesta manera mantenim l'agraïment que hem volgut fer al CSIT i a la UCEC per haver confiat en Tortosa per dur a terme els WSG fa tot just una setmana", ha detallat Roigé. D'altra banda, l'encarregat d'inaugurar el Taulell al Carrer serà el nou president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, mentre que l'estendard de la Festa enguany serà portat pel col·lectiu de Famílies Nobles, una de les entitats més actives, que "ajuden a fer gran la Festa ja des de la tercera edició", ha insistit l'alcaldessa.


Com a novetats, s'incorporaran espais com la plaça del Platge, al call jueu, escenari d'un dels espectacles; també altres zones com la plaça Gerard Vergés o el carrer Montcada, per on passaran alguns espectacles itinerants, o el convent de Santa Clara. Tot plegat, mentre ja es comença a configurar l'edició del 2020, que suposarà el 25è aniversari. Domingo Tomàs ha remarcat que per a aquella edició, que serà especial, podran incorporar altres espais del nucli històric ara en obres, com la plaça de la catedral, els carrers Sant Felip Neri, Mercè o plaça dels Estudis, o el nou passeig que s'està construint als peus de la Suda.

 

11 de juliol de 2019
La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005