NOTÍCIES

Concert de Jordi Savall en commemoració dels 20 anys de la Festa

L’11 de juliol a la catedral de Tortosa. Entrades a la venda a partir del 3 de juny en el web de la Festa.

5 de maig de 2015

Jordi Savall a TortosaLa Festa del Renaixement commemorarà els seus 20 anys amb un concert de luxe: el mestre de música antiga Jordi Savall, juntament amb la seva formació, Hespèrion XXI, seran els protagonistes d’aquesta celebració, el proper onze de juliol a la catedral de Tortosa, a les 21.00 h.


El concert tindrà lloc dues setmanes abans de la Festa, a mode de preludi, per celebrar la XX Festa del Renaixement de Tortosa. Amb el títol Viatgers de l’ànima i del temps: diàlegs musicals entre Orient i Occident, i entre l’antic i el nou Món el seu programa ens transportarà al segle XVI, una època fascinant on els límits del món s’eixamplaren com mai abans, mentre i els contactes i intercanvis entre les ribes del Mediterrani, el sud i el nord d’Europa i el nou i el vell món s’intensificaren, a través de la pau i de la guerra, del conflicte i del contacte entre civilitzacions, amb obres de Diego Ortiz, Valente, del cançoner de la Colombina, folies i gallardes , molt populars al segle XVI, juntament amb cançons tradicionals sefardites, catalanes o gregues, entre d’altres.


Jordi Savall, violagambista, pedagog, investigador i director d’orquestra, és un dels grans especialistes mundials en la música antiga. Al llarg de més de 50 anys, amb l’objectiu d’apropar la música històrica a un públic de totes les edats i evitar que es converteixi en una matèria elitista, ha dut a terme una tasca incansable en la seva difusió que s’ha reflectit en una obra igualable per pocs: més de 230 discos enregistrats i 140 concerts anuals. Tanmateix ha rebut nombrosos premis i reconeixements, com Midem Awards, un Grammy o el premi Cèsar a la banda sonora de la pel•lícula Tous le matins du monde. És cavaller de la Legió d’Honor de la República Francesa, Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya i posseïdor el premi Léonie Sonnig, considerat el premi Nobel de la música.

 
Les entrades es podran adquirir a partir del 3 de juny al web de la Festa del Renaixement. El seu preu és 15 €, fins el 30 de juliol, i 18 € posteriorment. Els assistents vestits d’època les podran adquirir per 15 € el mateix dia del concert. A partir de l’1 de juliol també seran disponibles a les dependències de la Unitat de Festes.

Comprar entrades

 

 

La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005