NOTÍCIES

Ja saps a quin espectacle vols veure

3 de juliol de 2017

La dansa incessant del dervitx, un espectacle de “cabaret” d’època, un clàssic de Shakespeare, una comèdia madrigalesca del segle XVI, el retorn d’un espectacle clàssic i, per suposat, Quico el Célio el Noi i el Mut de Ferreries, conformaran l’oferta d’espectacles de pagament de la XXII Festa del Renaixement.

Una oferta d’espectacles que combina obres del Renaixement amb espectacles de recreació ambientats a l’època. Totes les disciplines artístiques estan presents amb els diferents espectacles. Gaudeix de la música, el circ, la dansa, els malabars, el cant, el foc, amb comèdia i drama dels millor espectacles, representats en espais un encant innegable, com la plaça de l’Absis, el pati de la Puríssima o el palau Episcopal entre d’altres. Espais plens d’història, pedres que han vist passar l’esdevenir de Tortosa, són el teló de fons de les representacions que et proposem.

 Les entrades es poden adquirir, amb descompte per venda anticipada, a partir de l’1 de juny al web de la Festa. També pots comprar el pack de 4 espectacles (La Taverna d’Enrico, La dansa del Dervitx, El mercader de Venècia i Les Dragons du Cormyr) pel preu especial de 18 €. A partir de l’1 de juliol, al preu normal.

 Els espectacles d’aforament limitat que pots veure a la XXII Festa del Renaixement són:

 

La Taverna d’Enrico

De Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

Comprar entrada

Enrico Provinciale, el taverner més acollidor de Tortosa, ens ofereix la seva hospitalitat, ara plaça Menahem Ben Saruq, al peu de la muralla medieval de Remolins. Un espectacle on tot pot passar i format per personatges inoblidables, murris, marits gelosos, dames de noble cuna fugitives, artistes i escriptors això si sempre, pendents de no fer massa guirigall per no provocar l’autoritat però amb la garantia que, sota el sostre d’Enrico, es troben segurs.

L’espectacle més clàssic de la Festa del Renaixement.

 Lloc: plaça Menahem Ben Saruq

 taverna_enrico_final_768

 

El mercader de Venècia

La Companyia

Comprar entrada

El Mercader de Venècia compta amb personatges clau en la literatura universal com el jueu Shylock, el noble Antonio o la bella i intel·ligent Porcia. L’obra, una tragicomèdia, amb moments d’alta intensitat dramàtica combinats amb d’altres més lleugers, com embolics de faldilles, indaga en les passions humanes i en sentiments tant contraposats com l’amor o la venjança.

Lloc: palau Episcopal

el_mercader_768

 

La dansa del Dervitx

Tornals i Ibrahim Hassan

Comprar entrada

Torna a Tortosa un dels espectacles més colpidors. Els dervixos són místics de tradició sufí. La seva aproximació a la divinitat es realitza mitjançant la dansa, girant sobre si mateix de manera constant, sense aturar-se, per tal d’arribar a l’èxtasi.

La plaça de l’Absis serà l’escenari d’aquest espectacle que fusiona la tradició medieval occitana amb la dansa dels dervitxos. Cants polifònics medievals acompanyen la dansa giratòria que cada cop es va complicant amb nous números que porten el dervitx vers l’èxtasi fins el clímax final.

 Lloc: plaça de l’Absis

 poster_tornals_2017_768

 

Les Dragons du Cormyr

Les Dragons du Cormyr

Comprar entrada

Un cabaret d’època? Sí. Una troupe de noies saltimbanquis envaeix la plaça. Amb la seva xerrameca, el seu gènere per vendre, como verdures, potser no tan fresques com deuria, i falagueries, més o menys confessables en formaran part.

Sota el jou de la seva matrona, aquestes energúmenes es deixaran la pell per poder oferir el més gran dels espectacles, malgrat que molts obstacles apareixeran en el seu camí, sobretot quan un motí es prepara a la cuina...

Un espectacle complet amb música, circ i malabars!

Lloc: plaça de l’Absis

dragons_du_cormyr_768 

 

La pazzia senile

La Binota

 El vell Pantalone vol casar la seva filla Doralice, que està bojament enamorada de Fulvio, amb el vell Doctor Grattian, mentre Burattino fa la guitza a la Lauretta... Com s'acaba l'embolic? Evidentment cantant!

L’any passat la Binota va estrenar a la Festa del Renaixement amb un èxit abassegador. Una comèdia madrigal, gènere basat en un seguit de composicions corals que expliquen una història, nascuda en ple Renaixement a Itàlia de la mà d'Adriano Banchieri, qui sovint es basava en les històries de la Commedia dell’Arte per crear-ne les seves pròpies. Era la primera vegada en la història de l'art en que la música s'usa amb finalitats explícitament narratives.

Un espectacle de gran qualitat musical per delir-vos durant la Festa del Renaixement!

 

 

La Cantina Cantorum

Cor Flumine

Les tavernes esdevenen, durant l'època, el lloc de reunió i de festa. Res millor per passar l'estona, que un lloc on tot es diu cantant. Un espectacle teatral i musical ple d’embolics i situacions divertides que torna a la Festa del Renaixement després d’uns anys de descans i que tindrà lloc al peu de la muralla medieval del Rastre, al pati de l’antic convent de Sant Joan de Jerusalem,.

Lloc: pati Casal Tortosí, accés pl. Mossèn Sol.

cantina_cantorum_768

La Festa del Renaixement Ajuntament de Tortosa
C. Sant Felip Neri 1, 43500 Tortosa. Tel. +34 977 440 901. Fax. +34 977 585 852
Fiesta de Interés Turístico Nacional Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya Placa d'Honor del Turisme de Catalunya 2005